3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, şüphesiz tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, engellilerin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, şüphesiz tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini bildirdi.

Güzeloğlu, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, engellilerin toplumla bütünleşmeleri ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerinin son dönemlerde daha fazla görüldüğünü ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Başta Valilik hizmet binası olmak üzere ilimizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumlarımızda da engellilerimizin engelsiz vatandaşlarımız gibi sağlıklı hizmet alabilmesi için özel bölümler ve asansörler yaptırdık. Yine Valilik öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye'ye örnek teşkil eden 'Engelsiz Yaşam, Engelsiz Okul İçin El Ele' projesiyle engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Ülkemizi Paralimpik Olimpiyatları'nda iddialı bir konuma getirdik ve bunun daha da çoğalması için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyorum. Dünya Engelliler Günü'nde, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut İnce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: