3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kentte yapılacak törene katılmama kararı aldıklarını

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kentte yapılacak törene katılmama kararı aldıklarını bildirdi.

Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasından bir ay önce Kütahya Valiliği'nde sivil toplum kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri ve okul müdürlerinin katılımıyla toplantılar düzenlendiğini belirtti.

Bu toplantılarda, gün ve hafta etkinlikleriyle ilgili dolu dolu programlar hazırlanıp uygulandığını, böylece devletin engellilere verdiği değeri görme imkanı bulduklarını ifade eden Yakar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası öncesi İl Sosyal Hizmetler Müdürümüzü ziyaret ettik ve bu haftada yapabileceklerimizi söyledik. Kendisine de devletimizi temsilen bir konuşma hazırlandı. Müdürümüz, nazlana nazlana bizim hatırımıza konuşmayı kabul etti. Ancak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi tenezzül edip sivil toplum kuruluşlarını muhatap almadı. Kendisi zahmet edip içi bomboş bir program hazırlamış. Devleti temsilen konuşmaya bile tenezzül edeceğini düşünmüyorum. Biz de dernek olarak Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kütahya'da yapılacak törene katılmama kararı aldık."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: