3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve MHP İl Başkanı Mete Eke, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve MHP İl Başkanı Mete Eke, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dengiz, mesajında, varlık aleminin en şereflisi olan insanın dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez hak ve özgürlükleri üzerine teorilerin geliştirildiği, çalışmaların yapıldığı dünyada engellilerin unutulmasının düşünülemeyeceğini vurguladı.

Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesinin her duyarlı ferdin önceliği olması gerektiğini belirten Dengiz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar iş kazası, trafik kazası ya da hastalık sonucu maalesef bedensel veya zihinsel engelli durumuna düşmüşlerdir. Dolayısıyla el ele, gönül gönüle vererek engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmalı, hayatı onlar için daha anlamlı ve daha yaşanılır kılmalıyız."

-MHP İl Başkanı Eke-

MHP İl Başkanı Mete Eke de, Türkiye'de 8,5 milyona yakın engellinin sıkıntılarının ciddi manada ele alınmadığını, 3 Aralık tarihinin şeklen kutlanılan bir gün olmaktan öteye geçemediğini öne sürdü.

Engellilerin sıkıntılarının bertaraf edilmesi konusunda devleti idare edenlere ve herkese görevler düştüğünü vurgulayan Eke, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Onlara acımaktan ziyade onların toplumun birer parçası olduğunu unutmamak lazım. Gerek doğuştan, gerek trafik kazası gerekse terör saldırılarında içimizde yer bulan engellilerimiz her zaman hatırlanmalı, onlara toplumda layık oldukları değer ve ihtimam gösterilmelidir. Bugün baktığımızda ülkemizdeki yaşayan engellilerimizin sıkıntıları saymakla bitmeyecek kadar adeta çile ve ıstıraba dönüşmüştür. Başta sağlık raporları olmak üzere devlette istihdam, yerel yönetimlerin gayri ciddiyetsiz uygulamaları, engelli vatandaşlarımıza içinde bulunduğu zor şartları eklediğimizde, hayatı çekilmez hale getirmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: