3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir gün değil 365 gün engelli vatandaşlarla birlikte olduklarını belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir gün değil 365 gün engelli vatandaşlarla birlikte olduklarını belirtti.

Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların problemlerinin en az kişiler kadar kurumlar olarak kendilerini de alakadar ettiğini, engelli olmanın kimsenin kendi tercihi olmadığını ifade etti.

Engelli insanların toplumsal hayata uyumunu, katılımını sağlamanın ve hayat standartlarının yükseltilmesinin çağdaş ve modern anlayışın gereği olduğunu kaydeden Tahmazoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Bizler de engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Bu konuda engelli vatandaşlarımız, aileleri, sivil toplum örgütleri, resmi kurumlar her birim el birliği içerisinde problemin çözümüne katkı sağlamalıdır. Şahinbey Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilecekleri yol, kaldırım, park, engelli araçları, yaptığımız etkinliklere katılımlarının sağlanması gibi konularla gerekli çalışmalar yaparak, bir gün değil 365 gün engelli vatandaşlarımızla birlikteyiz."

Tahmazoğlu, bugüne kadar 405 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye aracı hediye ederek evden dışarı çıkmamalarına destek olduklarını ve 200 görme engelli vatandaşa da beyaz baston hediye ettiklerini vurguladı.

Parklara engelli vatandaşların kullanabileceği oyun gurupları ve kondisyon aletleri yerleştirdiklerini ifade eden Tahmazoğlu, "Bu noktada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum" düşüncelerini aktardı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Gaziantep

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: