3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, engellilere sahip çıkmanın onlara acımak demek olmadığını söyledi.

Dr. Erol Emre Ömür, engellilerin karşı karşıya olduğu sorunlar konusunda yasal mevzuat değişikliklerinin yapıldığını söyledi. Ömür, "Bunlar elbette sevindirici değişikliklerdir. Ancak bizlerin de toplum olarak bunlara destek vermesi gerekiyor. Herkesin bu konuda 'ben ne yapabilirim' diye düşünmesinde yarar vardır. Öncelikle unutmayalım ki engelliye sahip çıkmak ona acımak değildir. Onlara sahip çıkmak istiyorsak, onlara yaşamı zorlaştıran engelleri ortadan kaldıralım ve onları meslek sahibi yapalım. Onlara ancak bu şekilde sahip çıkabiliriz, topluma kazandırabiliriz. Üretken bir engelli, tüketici bir engelliden daha mutlu olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz