3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Akşemsettin İşitme Engelliler İlkokulunu ziyaret etti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Akşemsettin İşitme Engelliler İlkokulunu ziyaret etti. Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler, Çakır ve Tüfenkci'yi çiçeklerle karşıladı. Ziyarette konuşan Çakır, her zaman engellilerin yanında olduklarını, sorunlarının çözümünde onlarla ortak hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Malatya Belediyesi olarak sürdürdüğümüz bütün projelerde ilk olarak engellileri düşünüyoruz. Engellilerimizin sorunlarını kendi sorunlarımızmış gibi görüyoruz. Bu amaçla gündelik hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz, onun çabası içerisindeyiz. Halkımız da bu konuda bilinçlenmeye başladı. Engellilerimiz için bundan önce yaptıklarımıza değil, bundan sonra yapacaklarımıza bakıyoruz. Onların sorunlarını çözmek temel görevimiz." Bülent Tüfenkci de engellilerin toplum içinde hak ettikleri yere gelebilmeleri için büyük çaba sarf ettiklerine vurgu yaparak, Malatya Belediyesinin engellilerin daha çok toplum içine karışması için çalışmalar yaptığını belirtti. Okul Müdürü Vahap Tokmak ise 65 öğrencileri olduğunu belirterek, "Okulumuza Adıyaman, Elbistan gibi civar il ve ilçelerden de gelen öğrencilerimiz var. Engelli öğrencilerimizi topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, okulumuzun bahçesinin düzenlenmesinde ve yeşillendirilmesinde bize destek oldu. Ne zaman okulumuzla ilgili bir talebimiz olsa kapısını bize hep açık tuttu" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: