3 Aralık Dünya Engelliler Günü

 Van Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olayısıyla "Engellileri Anlama ve Engelleri Beraber Aşma" semineri düzenledi.

Van Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olayısıyla "Engellileri Anlama ve Engelleri Beraber Aşma" semineri düzenledi. Van Adliyesi konfarans salonunuda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Van Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Bayram Yakar, denetimli serbestlik hizmetlerinin yaptığı seminerlerin ve çalışmaların hükümlüler üzerinde olumlu kazanımlar oluşturduğunu belirtti. Yakar, denetimli serbestlik hizmetlerinin, salıverilen hükümlülerin topluma kazandırlması, toplumun huzur ve mutluluğunun sağlanması, suç işleyen veya şartlı tahliye olan insanların yeniden suç işlemesini önlemeyi, suçluların cezalarını toplum içinde rencide olmadan çekmelerini, onlara her konuda rehberlik yaparak topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmayı amaçladığını bildirerek, "Bu amaçla müdürlük bünyesinde bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları ile rehberlik faaliyetleri yürütülürken, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde seminerler halinde eğitim ve iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır" dedi. Van Engelliler Derneği Onursal Başkanı Abidin Kasapoğlu da toplum içerisinde engellilerin karşılaştığı sorunlara değinerek, engellileri anlayıp farkında olarak sorunların aşılması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: