3 Aralık Dünya Engelliler Gününe Doğru

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Coşkufırat mesajında, toplumları oluşturan bireylerin insan hak ve özgürlüklerinden eşit olarak yararlanabilmesi, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli etkenlerinden biri olduğunu bildirdi.

Engellilerin geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul ve olanaklara kavuşturulmasının sosyal devletin öncelikli görevleri arasında olduğunu ifade eden Çoşkunfırat, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ülkemizde de nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu engelli yurttaşlarımız oluşturmaktadır. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm üretilmesi, onlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda, devletin yanı sıra, tüm bireylere ve sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düşmektedir. Mutlu ve huzurlu bir toplum ve aydınlık bir gelecek için bu sorumlulukları herkesin yerine getirmesi gerekmektedir. Özürlü vatandaşlarımıza sahip çıkmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemleri almak her şeyden önce toplumsal bir görevdir. Engelli yurttaşlarımızın, başkalarının yardımına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdürebilmeleri ve topluma katılabilmeleri için, engellerinin elverdiği ölçüde ve uygun işlerde çalışabilmeleri de sağlanmalıdır."

Muhabir: Mesut İnce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz