3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,3Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engellilerin karşılaştıkları sorunların çözülüp çözülmediğine ilişkin muhasebe yapmak bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek ‘’Engelli insanlarımızın en büyük hendikapı sosyal yeteneklerinin kaybıdır. Hepimizin yakınında, çevresinde, eşi dostu akrabası, engelli insanlarımız mevcuttur. Önce kişi olarak biz sosyalleşmesinde yardımcı olmalıyız sonra sivil toplum örgütleri, dernekler ve devlet.

Engelli insanlarımızı hayata motive etmek için çok güzel örnekler var. Bir engelli mücadele vererek, bütün dünyada kaldırımlara rampa yaptırdı. Üstelik tekerlekli sandalyede yaşıyor, konuşamıyor bile. Ayrıca dünyanın yaşayan en büyük bilim adamlarından biri ünlü Fizikçi Stephan Hawking bütün bedeninde sadece üç parmağını oynatabiliyor. Motivasyonu sağlayıp, sosyalleşebiliniyorsa tüm engeller ortadan kalkıyor demektir.

Reklam
Reklam

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engellerin ortadan kaldırılması için bir milat olmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımıza rahat, huzurlu, sağlıklı günler temenni ediyorum."dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: