3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Erzurum'da ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlenirken, fiziksel...

Erzurum'da ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlenirken, fiziksel engelli bazı vatandaşlar tekerlekli sandalye ile geldikleri töreni alan şartlarının uygun olmaması nedeniyle uzaktan izlemek zorunda kaldı.

Erzurum'da ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği ve Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleri Havuz başı Atatürk anıtına çelenk koyarak, ortak basın açıklaması yaptı. Havuz başında düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Dernek Başkanları ve engelliler katıldı.

Reklam
Reklam

Atatürk anıtına çelenk sunumu ardından ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Dünyanın dört bir yanında hakları için mücadele eden engellileri anmak ve kazanılmış hakları toplum bilincine çıkarmak amacıyla Birleşmiş Milletler genel kurulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilan etmiştir. Türkiye başta Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi olmak üzere engellilerin hak ve özgürlüklerini düzenleyen birçok uluslar arası hukuk belgesine taraf olmuştur. Son olarak 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucunda Anayasamızın 10. maddesine engellilere yönelik pozitif ayrımcılık konusunda yeni düzenleme de yapılmıştır” dedi.

Törene tekerlekli sandalye ile gelen fiziksel engelli vatandaşlar, Havuzbaşı Atatürk anıt alanında kaldırımların yüksek olması dolayısıyla alana çıkamadı. Töreni uzaktan izleyen fiziksel engelli vatandaşlar, “Biz de istiyoruz orada olmayı ancak tekerlekli sandalyelerin çıkması için uygun alan değil” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, törene katılan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli de özürlü vatandaşları unutmadı. Polisler vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: