3. Avrasya İpekyolu Üniversiteler Toplantısına Katılan Akademisyenler Bayburt'da

Erzurum'da düzenlenen "3. Avrasya İpekyolu Üniversiteler Toplantısı"na katılan akademisyenler, Bayburt'a gelerek üniversiteyi ziyaret etti.Avrasya İpekyolu...

Erzurum'da düzenlenen "3. Avrasya İpekyolu Üniversiteler Toplantısı"na katılan akademisyenler, Bayburt'a gelerek üniversiteyi ziyaret etti.

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği'nin öncülüğünde Erzurum'da gerçekleştirilen toplantıya katılan 110 yabancı akademisyen, Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Amfisinde düzenlenen programa katıldı.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak'ın da katıldığı programda, akademisyenlere üniversiteyi tanıtıcı sunum yapıldı.

Reklam
Reklam

Üniversitenin yeni kurulduğunu ve fikirlere her zaman açık olduklarını belirten Vali Hasan İpek, "Sizleri kısa da olsa fikirlerinizi almak ve burada ağırlamak istedik. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız bizi çok mutlu edersiniz" dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak ise projenin oluşturulmasında emeği bulunan rektörlere teşekkür ederek, "Bu projenin başlatılması gerçekten burada bulunan üniversitelerin işbirliği adına çok önemlidir. Bu üniversitelerin yaptığı sosyal, kültüre, eğitimsel projelerin üniversite şehrinde bulunan şehir içindeki toplumu eğitmeye yönelik çok büyük katkıları görülmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından akademisyenlere üniversitedeki bölümler gezdirilerek, Üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: