3. Avrupa Çocuk Film Festivali Sona Erdi

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "3. Avrupa Çocuk Film Festivali"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "3. Avrupa Çocuk Film Festivali" sona erdi. Festival kapsamında çocuklar, 5 gün boyunca Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Macaristan, İsveç yapımı çizgi filmleri izledi. Festival kapsamındaki filmler, Antalya Kültür Merkezi, Yenimahalle Kültür Merkezi ve Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde ücretsiz gösterildi. ATSO AB ve Dış İlişkiler Müdürü Burcu Topkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin üçüncü yılında ilginin her geçen yıl katlanarak arttığını belirterek, ilk yıl 5 bin, ikinci yıl ise 6 bin 500 olan katılımcı çocuk sayısının bu yıl 7 bini aştığını söyledi. Festivalin artık geleneksel hale geldiğini belirten Topkaya, şöyle konuştu: "Sömestir tatiline denk getirdiğimiz ve ücretsiz olarak sunduğumuz için tüm Antalyalı çocuklar bu hizmetimizden çok memnunlar. Akın akın öğrenciler geliyor. Tabii ki çocuklara aileleri de eşlik ediyor. Onların da güzel bir gün geçirmelerini sağlıyor. Aynı zamanda dezavantajlı bölgelerden otobüs kaldırarak, çeşitli ilkokulların öğrencilerini, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle festival alanına taşıyoruz. Film çıkışlarında çocuklara etiket, not defteri gibi ufak malzemeler veriyoruz. Onlar da bugünün anısına onları sevindiriyor." Topkaya, festivali belediye işbirliğinde gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını, özellikle Türk yapımı animasyon filmleri festivale katmayı planladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: