3 aylık yurt ücreti alınmayacak

Van’daki depremden etkilenen il ve ilçelerdeki devlet yurtlarında kalan 3 bin 221 üniversite öğrencisinden Ekim ayı ücreti alınmayarak, kalan iki aylık yurt ücreti de 30 Kasım’a kadar ertelenecek.

Ailesi Van’da ikamet eden ve diğer il ve ilçelerdeki devlet yurtlarında kalan 2 bin 183 öğrenciden de Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait yurt ücreti alınmayacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, deprem bölgesine 4 bin adet Ankara Bölge Müdürlüğü’nden, bin adet Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden olmak üzere 5 bin adet battaniye ile Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden bin yatağın Erciş Kriz Merkezi’ne gönderildiğini açıkladı. Depremde zarar gören 120 kapasiteli erkek yurdunun kiralık olduğunu belirten Albayrak, binada hiçbir öğrencinin zarar görmediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Albayrak, depremde zarar görmeyen 210 kişi kapasiteli, 2 bloktan oluşan ve karyola sisteminde döşenmiş kız yurdunun, ranza sistemine dönüştürülerek 1 bloğunda erkek öğrencilerin barınmasının sağlanacağını aktardı. 2011 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan 300 kişilik yurt projesinin de 600’e çıkarılması için Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı’na yazı yazıldığını ifade eden Albayrak, “Öğrencilerimizin barındırılmasıyla ilgili herhangi bir problem yaşanmayacaktır” dedi. (ANKA)