3 Bin Öğrenci Onun Hayatını Okudu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi program yapan Sinop'un Boyabat İlçe Müftülüğü, ilköğretim sınıflarında...

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi program yapan Sinop'un Boyabat İlçe Müftülüğü, ilköğretim sınıflarında okuyan öğrencilere 3 bin adet Hz. Muhammed’in hayatını konu alan kitaplar dağıtarak Peygamber’in hayatının okunmasını sağladı.

3 ay önce dağıtılan kitaplarda müftülük 2 bin 525 kişiye ayrıca sınav yaptı. 3 kategoride yapılan sınavlarda 3., 4. ve 5. sınıflarda okuyan öğrencilere “Peygamberimi Öğreniyorum” adlı kitaptan sınav yapılırken, 6. 7. ve 8. sınıflarda okuyanlara “Siyer-i Nebi” adlı kitaptan, 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrencilere ise “Peygamberin Şemaili” adlı kitaptan sınav yaptı. Müftülüğün 3 bin 200 öğrenciye kitaptan alan 2 bin 525 öğrenci sınava girdi.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Hz. Peygamber’i 7’den 70 her kese anlatmayı hedeflediklerini belirten Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, bu yıl ki kutlama etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini söyledi. İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere Hz. Muhammed’i anlatma adına böyle bir sınav tertiplediklerini ve büyük bir katılımla sınavı yaptıklarını vurgulayan Sağlam, “Yaklaşık 3 ay önce okuyan öğrenciler kitapları dağıttık. Bu kitapları okuyan öğrencileri sınava tabi tutarak bilgilerini ölçmelerini sağlamış olduk. Hem kitaplar öğrencilerimize hediye oldu hem de hazırlamış olduğumuz soru kitapçıklarını öğrencilerin evlerine göndererek soruları bir kez daha aileleri ile birlikte çözmelerini istedik. Buradaki tek amacımız Efendimizi en güzel anlatmak ve öğretmekti. Rekor katılımdan dolayı her kese teşekkür ediyorum” dedi.

Sınavda dereceye giren ilk 60 öğrenciye çeşitli hediyeler verileceği belirtilirken, birinci ise dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: