"3. Cahit Külebi Memleketim " Konulu Şiir Yarışması

Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'nce düzenlenen "3. Cahit Külebi Memleketim" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'nce düzenlenen "3. Cahit Külebi Memleketim" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, juri üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, yarışmaya katılan 50 eser arasından dereceye giren şiirleri belirlediklerini belirtti.

Yadigar, yarışmada Denizli'den "Kaldera" rumuzlu Saltuk Buğra Bıçak'ın "Gülizarım Türkiyem"' adlı şiiriyle birinci, Ankara'dan "Bahesni" rumuzlu Ramazan Teknikel'in "Göçebe Yollarda" isimli şiiriyle ikinci, Van'dan "Aduk" rumuzlu Adem Deniz'in ise "Kara Sevda" adlı şiiriyle üçüncü olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yarışmada dereceye giren şairlerden birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye ise bin lira vereceklerini ifade eden Yadigar, amaçlarının Niksar'da edebiyata, şiire ve kültüre ellerinden gelen katkıyı sağlamak olduğunu belirterek, "Cahit Külebi ve Erzurumlu şair Emrah ile Niksar'ı seven, Niksar ile ilgili şiirler ve eserler yapan insanlarımıza sağken ya da vefat ettikten sonra Niksarlılar olarak sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

Dereceye giren şairlerin ödüllerini 23-24 Haziran'da düzenlenecek Niksar'ın Fidanları Kültür Sanat Şöleni'nde verileceğini bildiren Yadigar, programa Makedonya, Azerbaycan ve Almanya ile yurdun değişik bölgelerinden şairlerin katılımının sağlanacağını, ayrıca milli şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Semra Argon ve Cahit Külebi'nin oğlu Ali Külebi'nin de bu şölene katılacağını ifade etti.

Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi Zengin ise şairlerin tanıtılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir konu olduğunu belirterek, bunun da ancak bu tür etkinliklerle sağlanabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz