3. "canım Türkiye’m Fuarı” Başladı

Türkiye’nin değişik kültürlerin bir araya geldiği “Canım Türkiye’m Fuarı”nın üçüncüsü, Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu’nda...

Türkiye’nin değişik kültürlerin bir araya geldiği “Canım Türkiye’m Fuarı”nın üçüncüsü, Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu’nda düzenlenen programla başladı.

Fuarda 7 bölge ve 81 ilin en önemli özelliklerini taşıyan kültürel ve folklorik ürünleri, okulun velileri ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Fuarın açılışına Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, İhlas Koleji Okul Müdürleri, veliler ve çevre halkı katıldı.

KAZAZ: “BİZİM KIVILCIMIMIZI VELİLERİMİZ ATEŞE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Sebahattin Kazaz, İhlas Eğitim Kurumları’nın 17 yıl gibi kısa sayılabilecek bir sürede önemli işlere imza attığını belirtti. Fuarın 8 yıl önce bir kıvılcım olarak ortaya çıkardıklarını söyleyen Kazaz, “Biz kurum olarak Canım Türkiye’m Fuarı’nın kıvılcımını 8 yıl önce ortaya çıkarmıştık. Ama velilerimiz ve öğretmenlerimiz bu kıvılcımı bizden alarak bugün gördüğünüz gibi aleve çevirdiler” dedi.

Çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Kazaz, emeği geçen herkese teşekkür etti.

HACIOĞLU: “BİRLİK BERABERLİK BUDUR”

Kazaz’dan sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Ahmet Hacıoğlu da, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğin bu fuarda görüldüğünü vurguladı. “Birlik ve beraberliğimizin gerçekleşmesine vesile olan bu fuarı düzenleyenlere teşekkür ediyorum” diyen Hacıoğlu fuarın başarıyla geçmesini temenni etti.

Halk oyunları ekipleri yöresel gösterilerini gerçekleştirdikten sonra fuarın açılış kurdelesi geniş bir katılımla kesildi.

Reklam
Reklam

YÖRESEL TATLAR VE KÜLTÜRLER TANITILDI

Kurdele kesiminin ardından protokol ve beraberindekiler, sınıfları tek tek gezdiler. Birbirinden özel tatların olduğu sınıflar ayrıca görsel olarak tasarımlarıyla da büyük beğeni toplarken, Kafkas dans grubu da kısa bir gösteri sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: