3. Din şurası Ankara'da yapılacak

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde yurtdışındaki din hizmetlerini ve din eğitimini masaya yatıracak.
Diyanet, AB sürecinde din eğitiminin ve din hizmetlerinin tartışılacağı 3. Din Şurası'nı 20-24 Eylül 2004 tarihleri arasında Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirecek.

Açılış konuşmasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun yapacağı şurada, bilimsel yeterlilikleri ve din hizmetleriyle tanınmış bilim ve din adamları biraraya gelecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurtdışında yürütmekte olduğu din ve eğitim hizmetlerinin AB süreci bağlamında değerlendirilmesinin amaçlandığı şurada, üç ayrı komisyon oluşturulacak. Şurada, 'AB sürecinde dinin yeri ve din hizmetleri', 'AB sürecinde din eğitimi' ve 'AB sürecinde sosyal hayat ve din' konuları ele alınacak. 200 katılımcının davet edildiği şuranın ardından bir bildiri yayımlanması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 2. Dini Yayınlar Kongresi de 6-7 Kasım 2004 tarihinde Ankara'da yapılacak. Sesli ve görüntülü dini yayıncılığın sorunları ve geleceği konusu ele alınacağı kongrede, TRT'de İnanç Dünyası programıyla başlayan daha sonra özel radyo ve televizyonların kurulması, bilgisayar teknolojisiyle hızla yaygınlaşıp çeşitlenen sesli ve görüntülü dini yayınlar 'estetik' yönünden incelenecek. Sözkonusu programları muhteva, sunuş, amaç, sunuş teknikleri ve estetik olarak istenilen seviyeye ulaşıp ulaşmadığının değerlendirileceği kongrede, dini filmler, dini program, belgesel ve oyun programları da aynı değerlendirmeye tabi tutulacak.