3. Eskişehir Ulusal Opera Ve Bale Günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, "3. Eskişehir Ulusal

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, "3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" kapsamında "1001 Gece Masalları" adlı bale gösterisi, sanatseverle buluştu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Sanat ve Kültür Sarayı'nda sahnelenen gösteri öncesi, Koreograf Nugzar Magalashvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'e ilk kez geldiğini belirterek, "Şehri çok beğendim. Umarım Eskişehirlilerde bizim oyunumuzu beğenir. Bugün burada 25 kişilik bir dans ekibimiz var ancak buraya gelirken bazı aksaklıklar oldu dansçılarımızdan sakatlıklar geçirenler var. Bu yüzden bazı arkadaşlarımız kostüm değiştirip, ikinci, üçüncü role çıkacaklar. Bizim için zor olacak ama alacağımız en büyük ödül burada seyircilerin alkışı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Orkestra şefi Tolga Taviş de bu mevsimde Türkiye'de yapılan tek ulusal opera ve bale günlerinin Eskişehir'de olduğunu anımsatarak, oyun hakkında bilgi verdi.

Türk halkının bale sanatını çok fazla tanımadığını anlatan Taviş, "Halkımız baleyi Türk dokusunun işlenmediği, Türk ezgilerinin içinde olmadığı şekilde, Avrupa sanatı olarak tanıyor. Ancak bu eser bu ön yargıyı kıran bir eser. Çünkü bestecisi Fikret Amirov, Azeri olduğu için, kendilerinden bir şeyler bulacaklarını ve eserden keyif alacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de izlediği gösteriyi, bazı sanatseverler biletlerin tükenmesi üzerine salonun merdivenlerine oturarak izledi.

"1001 Gece Masalları", Şehrazat'ın aldatıldığı için kadınlara güvenini kaybeden Şah Şehriyar'a, anlattığı masallarla sevginin yüceliğini yeniden göstermesini konu alıyor.

  1. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, 20 Mart'ta İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin "Muhteşem Süleyman" adlı bale gösterisiyle devam edecek.

    Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz