3 genç kız el ele ölüme gitti

Adana'da tarlada çalıştıktan sonra serinlemek için ellerini Ceyhan nehrine sokarak serinlemeye çalışan 3 genç kız boğuldu.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde biber tarlasında çalıştıktan sonra serinlemek için ellerini Ceyhan nehrine sokarak serinlemeye çalışırken suya düşen tarım işçisi 3 genç kızdan ikisinin cesedi bulundu.

[

****](https://www.mynet.com/3-genc-kiz-el-ele-olume-gitti-2689208-myvideo)

Şanlıurfa'dan tarlada çalışmak üzere Adana'ya gelen ailelerin kızları Ceylan Süslü (16), Gurbet Akyıldırım (16) ve İslim Olgur (18), ilçeye bağlı Yeşilköy ile Kaldırım beldeleri arasındaki tarlada çalışırken, mola sırasında el ve yüzlerini yıkamak için Ceyhan nehri kıyısına geldi. Önce İslim Olgur elini suya sokarak serinlemek istedi ancak ayağı kayarak suya düştü.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Gurbet Akyıldırım, Olgur'u kurtarmak için elinden tuttu. Ancak gücü yetmeyince Ceylan Süslü de Gurbet'in elinden tutarak çekmeye çalıştı. Ancak, nehir akıntısından dolayı Süslü de Akyıldırım da suya düştü.

Tarım işçisi 3 genç kız, el ele akıntıya kapılarak kayboldu. Kızların yardım çığlıklarını duyan biber tarlasında çalışan tarım işçileri, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaybolan gençlerin bulunması için nehirde çalışma başlattı. Su altı ekipleri gün boyu yapılan arama sonucunda, önce kızın düştüğü yerden 10 metre uzaklıkta Ceylan Süslü'nün 15 metre uzaklıkta ise İslim Olgur'un cesedini suyun içindeki çalılıklara takılmış halde buldu.

Ancak olayın üzerinden 30 saat geçmesine rağmen Gurbet Akyıldırım hala bulunamadı. Arama çalışmaları ise devam ediyor. Biber tarlasında ve nehir kenarında ise kızlardan geriye yazmaları, terlikleri ve kıyafetleri kaldı.

Olay anında tarlada olan 18 yaşındaki Mehmet Süslü ise bir kızın sesi üzerine nehre doğru koştuğunu, o anda kızların el ele olduğunu gördüğünü, daha sonra kızların nehirde kaybolduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Mustafa Yürek ise kızların serinlemek için nehre girmek istediğini, öğle yemeği yedikten sonra nehre doğru gittiklerini ancak daha sonra kendilerinden haber alınamadığını anlattı.
Kaldırm beldesinde çadırda kalan kızların aileleri ise Kürtçe ağıt yakarak gözyaşlarına boğuldu. Ceylan Süslü'nün annesi İsmihan Süslü, çadırda geride kalan kızlarına sarılarak gözyaşı döktü.