3 günde 42 PKK'lı öldürüldü

Hakkari Valiliği Şemdinli ilçesinde 3 gündür devam eden operasyonlarda 42 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

Hakkari Valiliği'nce yapılan açıklamada Şemdinli ilçesinde 3 gündür devam eden operasyonlarda toplam 42 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

Hakkari’de 3 gündür devam eden operasyonlarda toplam 42 PKK’lı öldürüldü. Vatandaşların Şemdinli ilçesi Derecik - Aktütün arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine 7 Kasım tarihinde başlatılan operasyonda 3’üncü gün geride kaldı. Çatışma sonrasında bölgede başlatılan hava destekli operasyonla ilgili Hakkari Valiliği’nden bir açıklama yapıldı.

Reklam
Reklam

Açıklamada "Hava Kuvvetleri ile desteklenen ve 3 gündür devam eden operasyon süresince toplam 42 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Operasyon kapsamında bölgede yapılan aramalarda ayrıca 6 el bombası, 3 roketatar mühimmatı, 4 havan mermisi, 3 telsiz, çok miktarda pil, bol miktarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, hayati malzeme ve ilaç ele geçirildi. Operasyonun ikinci gününde bir uzman çavuş da şehit olmuştu.; Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: