3. Havalimanı Ihalesinde Saat 15.00'da Açık Arttırmaya Geçilecek

İstanbul’un 3’üncü havalimanı ihalesi ile ilgili saat 15.00’da açık pazarlığa geçilecek. 3’üncü havalimanının Ankara Esenboğa...

İstanbul’un 3’üncü havalimanı ihalesi ile ilgili saat 15.00’da açık pazarlığa geçilecek.

3’üncü havalimanının Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan ihalesinde sabah yapılan görüşmelerin ardından, dış zarflar açıldı. Dış zarfta ihaleye katılmanın şartları ve firmaların belgeleri bulunuyor. Şartların ve belgelerin uygunluğunun tespiti yapıldıktan sonra iç zarfların açılmasına geçilecek. Bu aşamada da kira bedellerine bakılacak ve açık pazarlık sürecine geçilecek.

İhalenin esasını 25 yıllık kiralanma bedeli oluşturuyor. Firmaların vereceği teklifler neticesinde yapım maliyetlerinin dışında, verilecek kira bedeli, ihalenin şekillenmesinde ve kazanacak firmanın belirlenmesinde etkili olacak. Kiralama bedeli ile ilgili DHMİ’nin fizibilite de belirlediği bir bedel söz konusuydu. Beklenen bu bedelle ilgili teklif verilmemesi durumunda, ihalenin erteleneceği ifade ediliyor, ancak böyle bir ihtimali de DHMİ yetkilileri beklemiyor.

Reklam
Reklam

İhalenin neticelenmesinin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, değerlendirmelerde bulunacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: