3. Hediyelik, Yöresel Ve Geleneksel Ürünler Fuarı Açıldı

Antalya Expo Center’da 71 ilden 250 firmanın yüzlerce ürünle katıldığı 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel...

Antalya Expo Center’da 71 ilden 250 firmanın yüzlerce ürünle katıldığı 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, kapılarını açtı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı’nın (BAGEV) desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı kapılarını açtı. 71 ilden 250 firmanın yüzlerce yöresel ürünle katıldığı fuarda çeşitli etkinlikler yapılacak. Kocaeli’nin pişmaniyesi, Tokat pekmezi, Devrek bastonu, Gemlik zeytini, Döşemealtı halısı, Isparta gülü, Burdur ceviz ezmesi gibi yörelere has ürünler 10 bin metrekare alana kurulu fuarda 24 Haziran’a kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Reklam
Reklam

Resmi açılışı yarın yapılacak fuara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ile çok sayıda oda ve borsa başkanının katılması bekleniyor.

YÖRESEL DEFİLE

Fuar kapsamında 22 Haziran Cuma günü 30 şehre ait yöresel kıyafetlerin defilesi gerçekleştirilecek, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu ise 'İş Yaşamında Sıra Dışı Kadınların Sırrı' konulu bir panel düzenleyecek.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Anadolu'nun yöresel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak, markalaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na tüm Antalyalıları davet etti. Bu fuarın aslında kırsal kalkınma anlamında çok önemli bir proje olduğunu anlatan Çandır, "Türkiye'de 10 bin yıllık Anadolu'nun birikimi olan bütün yörelerimizin ürünlerini ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Fuara katılanlar kendi yörelerine ait ürünleri bulup memleket özlemini giderebilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz