3. İntifada yolda

Filistin Sivil İşler Bakanı Muhammed Dahlan, İsrail politikalarının 3. İntifada'ya yol açacağını söyledi.

Filistin Sivil İşler Bakanı Muhammed Dahlan, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "İsrail'in yerleşim birimleri ile ilgili mevcut politikaları ve Kudüs'ü Batı Şeria'dan izole etme çabaları 3. intifadanın yolunu açıyor" uyarısında bulundu.

Dahlan ayrıca İsrail'in barışa giden yolda Mahmud Abbas ile tarihi ortaklık şansını da kaçırdığını ileri sürdü.

Gazze'den çekilme planı kapsamında İsrail ile görüşmelerden sorumlu olan Muhammed Dahlan, İsrail'in plan hakkındaki detayları Filistin tarafıyla paylaşmamakta ısrar ettiğini şu ana kadar yapılan 10 toplantıda da herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Özellikle Refah sınır geçişi konusunda yanıtsız bırakıldıklarını ve İsrail'in Gazze'de bulunan Filistinlilere ait havaalanının açılmasına izin vermediklerini belirten Dahlan, "Eğer İsrail, en temel konularda hemen bir şeyler yapmazsa çekilme başarısız olacaktır ve biz herhangi bir koordinasyona hazırlık yapamayacağız" şeklinde konuştu.

Ariel Şaron ve Mahmud Abbas'ın 21 Haziran'da yapacakları görüşme öncesinde herhangi bir bilgi alışverişinde bulunmak istemeyen İsrail'e sert çıkan Dahlan, "Şaron, Filistin ile işbirliği istemiyor. Bilgi akışını erteliyor ki çekilmede bir sıkıntı yaşanırsa fatura bize kesilebilsin" diye konuştu.

Dahlan, Filistin'in her halükarda çekilme için özel güvenlik birimleri oluşturduğunu, evleri ve mevcut altyapıyı korumak için tedbir aldıklarını söyledi.

Dahlan, "Filistinliler çok zor durumda. İsrail, güvenlik güçlerimizi ve merkezlerimizi bertaraf etti. Uluslararası kamuoyundan tavsiyenin dışında en ufak bir yardım görmedik. Bize herhangi bir şey vermeden bizden nasıl sonuç isterler. İsrail'in mevcut tutumu 3. intifadaya davetiye çıkarıyor" dedi.

Reklam
Reklam