"3. İznik Ultra Maratonu"

 Bursa Valiliği tarafından düzenlenen ve 23 ülkeden binden fazla sporcunun katılımının beklendiğı ''3. İznik Ultra Maratonu'' 19 Nisan Cumartesi koşulacak.

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen ve 23 ülkeden binden fazla sporcunun katılımının beklendiğı "3. İznik Ultra Maratonu" 19 Nisan Cumartesi koşulacak. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek maratonun doğanın ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek, sporun ve spor turizminin yaygınlaştırılmasının öneminin altını çizmek, Bursa ve İznik'in uluslararası kamuoyunda daha yakından tanınması, marka kent olması yolunda büyük bir önem taşıdığı bildirildi. Maratonun, valiliğin ev sahipliğinde İznik ve Orhangazi Belediyelerinin katkısıyla gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "İznik ultranın bir diğer farklı yönü ise tüm parkurun doğa, tarih, kültürle iç içe olması. Koşucular, her etapta tarihin izlerini takip ediyorlar. 130 kilometrelik koşu, tarihi Ayasofya'dan başlıyor ve bitiyor. Atletler, Müşküla köyünde Nazım Hikmet için dikilen çınar ağacının yanı sıra Sölöz ve Türkoyun köyünde Türkiye’nin en büyük kerpiç evlerinin yanından geçiyor. Keramet Ilıcası termal havuzun yanından ilerleyip, İznik'e 10 kilometre uzaklıktaki Dikilitaş'tan geçerek 8. yüzyıldan kalma Roma yolunu izleyerek İznik'e ulaşıyorlar. Bu güzergahta yine İznik'in 4 büyük kapısından üçü olan İstanbul, Yenişehir ve Lefke kapılarından geçiyorlar." Açıklamada, maratondan elde edilecek gelirin bir kısmının da İznik Selçuk İlköğretim Okuluna bağışlanacağı da bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: