3 kalecili maç

MİNSK (İHA) - Beyaz Rusya'daki futbol maçında takımının gol yiyeceğini gören yedek kaleci, bir anda sahaya fırlayarak boş kaleye giden topu kornere çeldi.

Beyaz Rusya Futbol Şampiyonası'nın Süper Lig 13. tur karşılaşmaları çerçevesinde "Naftan" ve "Torpedo" Takımları arasında oynanan maçta dünya futbol tarihinin ilginç olaylarından biri yaşandı. Ev sahibi "Naftan" Takımı'nın yedek kalecisi Serega Sinitsin, maçın sonlarına doğru kimsenin beklemediği bir anda sahaya fırlayarak, boş kaleye yönelen topu çelerek kornere çıkardı. Karşılaşmada takımının 3-2 mağlup olduğu ve beraberlik golü için rakibine yüklendiği sırada, rakip takım oyuncularından Rodyonov'un uzaktan vurduğu düz şutun kaleciyi geçerek ağlara yöneldiğini gören yedek kaleci Sinitsin, oyuna müdahale ederek 4. gole izin vermedi. Topun ağlarla buluşmadığı gerekçesiyle skoru bozmayan hakem, yedek kaleciye ise kırmızı kart gösterdi.

Reklam
Reklam

Karşılaşma sonunda konuk takımın yetkilileri, olayın şaşkınlığı içinde olduklarını belirtirken, Naftan Takımı yöneticileri de üzgün olduklarını belirterek sporseverlerden özür diledi. Olaylı maçı incelemeye alan Milli Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Naftan Takımı'nın 700 euro para cezasına çarptırılmasını, yedek kaleciye 3 aylık maç yasağı verilmesini ve saha kenarındaki gözlemci hakeme ise sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararlarını aldı. Taraftarlar ise, eşine ender rastlanır bir olaya şahit oldukları bu maçı ömür boyu unutmayacaklarını ve çok büyük keyifle izlediklerini dile getirdiler.