3. Karadeniz İngiliz Dili Eğitimi Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ve Amerikan Eğitim Ataşeliği işbirliğiyle düzenlenen, “Technology: A...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ve Amerikan Eğitim Ataşeliği işbirliğiyle düzenlenen, “Technology: A Bridge to Language Learning” temalı, “3. Karadeniz İngiliz Dili Eğitimi Konferansı”, Tepe Otel’de başladı.

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Amerika Büyükelçiliği Kültür Ataşesi George M. Chinnery, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, uluslararası üniversitelerden ve OMÜ’den öğretim üyeleri, İngilizce öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, “Eğitim ve öğretimde paradigmalar hızla değişmektedir. Yeni yaklaşımlar, öğretim teknolojileri, iletişim teknolojileri, yeni öğrenme ve öğretme kültürünü ortaya çıkarmıştır. Ülkemizde eğitim sistemi değişmektedir. Fatih projesiyle yabancı dil öğrenimi etkili hale getirilmeye çalışılmaktadır. Projenin başarılı olmasını diliyorum. Sözü uzatmadan başarılı bir konferans olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında, “Burada olmaktan çok heyecan duyuyorum. Konferansın düzenlenmesine emek veren herkese ve etkinliği organize eden Yasemin Kütük’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Dil öğrenimine teknolojinin katkılarının tartışılacağı bu konferansı dört gözle bekliyordum. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Amerika Büyükelçiliği Kültür Ataşesi George M. Chinnery, Karadeniz Bölgesi’nden ve yemek kültüründen çok etkilendiğini de belirtti.

Konuşmasında üniversite ve bölge hakkında da bilgi veren Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Bu konferansa, yeşille mavinin birleştiği, modern ve güzel şehrimizde ev sahipliği yapma fırsatı verildiği için onur duyuyoruz. Konferansa katılan ve katkı sağlayan herkese tebriklerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemiz uluslararası öğrenciler için önemli bir seçenektir. Son yıllarda yabancı öğrenci sayısını arttırmak için daha fazla çaba gösteriyoruz. 4 yıl önce öğrencilerimizin yalnızca %1’i uluslararası iken, bugün bu sayı yüzde 2.5’e ulaşmıştır. Bugün OMÜ’de 52 farklı ülkeden bin 100 öğrencimiz bulunmaktadır. Amacımız önümüzdeki 4 yıl içinde bu oranı yüzde 5’e çıkarmaktır. Geçen yıl 7 farklı ülkede kendi giriş sınavımızı yaptık. Biz bu büyümeyi genişletmek için İngilizce programları arttırmayı planlıyoruz. Zaten 6 yıldır Tıp Fakültesi’nde İngilizce tıp eğitimi de devam ediyor. OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu da uluslararası öğrencilerin kültürel uyumunu sağlayabilmek amacıyla Türkçe dil kursları düzenliyor. Bizler ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede İngilizce öğrenmeleri için öğrencilerimizi teşvik ve motive etmeliyiz. Geleneksel öğretmen merkezli yöntemler yerine, öğrenci merkezli, proje tabanlı grup çalışmalarına odaklanmalıyız. Umut ediyorum ki bu konferans İngilizceyi öğretme ve öğrenme yollarını teorikle pratiği birleştirerek daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.”

Reklam
Reklam

Washington Üniversitesi’nden Joy Egbert’in, “Engaging students: Building a foundation for effective CALL” başlıklı sunumuyla başlayan, “3. Karadeniz İngiliz Dili Eğitimi Konferansı”, 17 Kasım günü sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: