3. Kent Sağlık Sempozyumu’nda “Eşitsizlikler kaçınılmaz mıdır?” cevabı aranacak

Daha sağlıklı bir gelecek için çeşitli bilimsel organizasyonlara imza atan <span>Bursa</span> Nilüfer Belediyesi, 3. Kent...

Daha sağlıklı bir gelecek için çeşitli bilimsel organizasyonlara imza atan Bursa Nilüfer Belediyesi, 3. Kent Sağlık Sempozyumu’nu “Eşitsizlikler Kaçınılmaz mıdır?” temasıyla gerçekleştiriyor.

Uludağ Üniversitesi işbirliği ile ilki 2006 yılında yapılan Kent ve Sağlık Sempozyumu’nda “Sağlıklı Bir Çevrede Yaşamak”, ikincisinde ise “Sağlıklı Kent Planlama” teması ele alınmıştı. Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Tabip Odası işbirliği ile organize edilen 3. Kent Sağlık Sempozyumu’nda ise “Eşitsizlikler” ele alınacak. 27-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyum; küresel yoksulluğun arttığı, zengin ile yoksul arasındaki uçurumların büyüdüğü ve bunun yansıması olarak toplumsal eşitsizliklerin daha da derinleştiği günümüze ışık tutacak.
Ayrıca, eşitsizliklerin nedenlerini ortaya koymak, kentsel alanda yansımalarını saptamak ve yerel yönetimlerin eşitsizlikleri daraltmada rolü olup olmadığını değerlendirmek amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Uzman kişiler ve kentlilerin katılımıyla BAOB yerleşkesinde yapılacak sempozyum, ‘sosyal, ekonomik, politik, mekansal ve sağlıkta eşitsizlikler’ ana başlıkları altında yapılacak. Oturumlara, yurt içi ve dışından pek çok bilim insanı ve yerel yönetici konuk olacak. Sempozyum kapsamındaki tüm oturumlar internet üzerinden www.ustream.tv adresinden canlı olarak izlenebilecek.
Sempozyumun konukları arasında, Londra Üniversite Koleji Öğretim Üyesi ve Marmot Araştırma Ekibi Üyesi Dr. Michael Grady, Gazeteci Metin Çulhaoğlu, Mustafa Sönmez ve Ferai Tınç, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gibi isimler yer alıyor.
27 Mayıs 2011 Cuma günü saat 09.00’da başlayacak olan sempozyum kapsamında saat 19.00’da Özlüce Kültürevi'nde Nilüfer Çoksesli Korosu konser verecek.
Sempozyum kapsamında, organize edilen fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer bulunan eserlerin de izlenime sunulacağı gecede, “Eşitsizlikler” konulu fotoğraf yarışmasının birincisi Mehmet Dağ, ikincisi Gökhan Görker ve üçüncü seçilen İhsan İlze’ye ödülleri verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz