3. köprü kuzey'e yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda bir köprünün daha yapılmasının doğru olduğunu düşündüğünü belirterek, 3. köprünün Belediye Meclisi kararındakinden daha kuzeyde, farklı bir yerde olacağını bildirdi.

Gazetecilerin, 3. Boğaz köprüsü ve Göztepe Parkı'nda cami yapılması kararıyla ilgili sorularını cevaplandıran Topbaş, bir mimar olarak, iki yakasında da yoğun yerleşim ve aktif yaşam olan İstanbul'un, gelecekte nüfusunun 3 misli olması halinde, zaten iki köprünün yetmeyeceğini gördüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

İstanbul Boğazı üzerine gelecekte, 3'ten fazla köprüler yapılacağının altını çizen Topbaş, "Tabii ki, çevreye saygılı, çevreyi rahatsız etmeyen, ulaşım akslarını doğru ve düzenli bir şekilde düzenleyen, artıları eksilerinden daha ağır basan bir köprü olayının doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Göztepe Parkı'na cami yapılmasıyla ilgili son gelişmelerin sorulması üzerine de, her itirazın değerlendirilmek zorunda olduğuna dikkati çekti.

Topbaş, sosyal içerikli fonksiyonu olan yapıların belirlenmesinin kriterleri olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Kentte yaşayacak olanların kişi başına 7 metrekare yeşil alanları olmalı. Modern kentlerde veya iyi gelişmiş kentlerde kişi başına 12 metrekareye kadar yeşil olmalı. Dini yapılarla ilgili de yüzde 12'lere ulaşan metraj düşünülmekte. Bu, İstanbul'da binde 12'lerde. O bölgede binde bir."

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün kendisine alternatif bir yer takdim edeceğini söylediğini hatırlatan Topbaş, bu konuların ve kararların Meclis'ten geçtiğini vurguladı. Topbaş, bir alternatif varsa bunun, Meclis'e sunulması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam