'3. köprünün temelini Mayıs'ta atıyoruz'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Üçüncü köprü ihalesi yapıldı, temelini Mayıs'ta atıyoruz, finansmanıyla ilgili de bir sorun gözükmüyor" dedi.

ANKARA(ANKA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma Bakanı, Antalya Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin soruya, "Antalya'ya iki güzergâh var. Bir tanesi, Isparta-Burdur arasında Afyon üzerinden gelen güzergâh. Diğeri de, Antalya'dan Konya'ya çıkan ve oradan Nevşehir-Kayseri'ye giden bir güzergâh. Bunlar, 2023 hedefleri içerisinde yer alan projeler. Şu anda proje çalışmaları, güzergâh etütleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Alanya-Antalya arasında da yine 2023 hedeflerinde bir demiryolu, ağırlıklı yolcu taşımaya yönelik planlanmaktadır. Antalya çevre yolunda Batı Çevre Yolu'nun yapımına başladık, biliniyor. Yalnız, kamulaştırmayla ilgili bazı sorunlarımız çıktı, bu yüzden bir yavaşlama söz konusu, bunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Üçüncü köprü ihalesinin yapıldığını belirten Ulaştırma Bakanı, "Temelini Mayıs'ta atıyoruz, finansmanıyla ilgili de bir sorun gözükmüyor" dedi.

"Üçüncü köprünün ihalesi sorunsuz bir şekilde yapıldı mı yani şimdi, kesin mi?" sorusuna da Bakan Yıldırım, "Yapıldı, devam ediyor, kesin. On bir yıl süreli, yap-işlet-devret olarak yapıldı, yani iş yeri teslimi yapıldı, çalışmalar başladı" yanıtını verdi.

Anahtar Kelimeler: