3. Malatya Uluslararası Film Festivali

3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, "Hamas'ın Kadınları" adlı filmin gösterimi yapıldı.

3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, "Hamas'ın Kadınları" adlı filmin gösterimi yapıldı.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalin Uluslararası Yarışma Filmleri Jüri Üyesi Süha Arraf'ın "Hamas'ın Kadınları" adlı belgesel filmi seyirciyle buluştu.

Filme yoğun ilgi gösterilirken, Süha Arraf, izleyicilerle söyleşi yaptı.

Filistinli kadınların yüzde 70'inin aktif siyaset yaptığını söyleyen Arraf, filmi çok zor şartlar altında çektiklerini ifade etti.

Arraf, Gazze'ye giremediklerini, kayıtları oradan çıkarmak için bombalanan tünelleri kullandıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu arada, festivalin ulusal uzun metraj yarışma filmlerinden "Yük"ün de Malatya galası yapıldı. İlginin büyük olduğu gösterime filmin yapımcılarında Ayfer Özgürel, başrol oyuncusu Tülin Özen katıldı.

-Seminerler devam ediyor-

Festival kapsamında İnönü Üniversitesi'nde de Sinema Temel Eğitim Semineri devam ediyor. Seminer kapsamında oyuncu Akasya Asıltürkmen, "Oyunculuk Metodolojisi" seminerinde deneyimlerini paylaştı.

Yapımcı Osman Alkan da, seminerler kapsamında katılımcılara kurgu tekniklerini anlattı.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: