3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, bir ülkenin basın organları ne kadar özgürse halkının da o derece özgür olduğunu belirtti.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, bir ülkenin basın organları ne kadar özgürse halkının da o derece özgür olduğunu belirtti.

Özgün, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın sektörünün insanlara doğru, tarafsız ve objektif bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlendiğini ifade etti.

Türkiye'de basının son 10 yılda ciddi anlamda baskı altında olduğunu iddia eden Özgün, sivil toplum örgütü Freedom House'un 2013 Dünya Basın Özgürlüğü raporunda Türkiye'nin "kısmi özgür" ülkeler arasında yer aldığını savunarak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türkiye, dünya genelinde 197 ülke arasında 120. sırada yer alıyor. Geçen yıl ve önceki yıl 117. sırada yer alan Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında üç basamak daha gerilemiş durumda. Maalesef Türkiye hala dünyada en çok gazetecinin hapsedildiği ülke konumunda, bu durumdan endişeliyiz ve üzüntü duymaktayız. Gazetecilerin, düşünce ve yazılarından dolayı özgürlüklerinin kısıtlanması üzücü bir durum. Türkiye'de son dönemde gazetecilerin özgürce çalışabilmesinin önüne maddi manevi ciddi sıkıntılar getirilmiştir. Benim temennim Avrupa'da yayınlanan bu raporun ardından ülke yönetiminde olanların bir kez daha düşünmeleridir. Ceza evlerinde olan gazetecilerimizin özgürlüklerine kavuşması ve daha özgür bir basının olduğu Türkiye görme umuduyla bütün gazetecilerin 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor her birine meslek hayatlarında başarılar diliyorum."

Muhabir: Serhat Çağdaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: