3 Mayıs Türkçüler Günü

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan, "Hazırlanacak yeni anayasa Türk milletinin geleceği için...

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan, "Hazırlanacak yeni anayasa Türk milletinin geleceği için hayati önem taşımaktadır. Anayasalar ilahi metinler değildir; zamanın ihtiyaçlarına göre değiştirilebilir" dedi.

3 Mayıs Türkçüler Günü kutlamaları çerçevesinde Samsun'da Milliyetçi Hareket (MHP) Partisi İl Başkanlığı, Türk Ocakları Samsun Şubesi ve Ülkü Ocakları Samsun Şubesi Atatürk Anıtı7na çelenk koydu. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Ülkü Ocakları Samsun Şube Başkanı Mehmet Batuhan Örs katıldı.

Reklam
Reklam

Hazırlanacak yeni anayasanın Türk milletinin geleceği için hayati önem taşıyacağını söyleyen Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Sivil anayasa tartışmaları, Türklük anlayışının Anayasadan çıkarılması iddialarının dillendirildiği bir sürece şahitlik yapmaktadır. Biz bu gün Türkiye'de Türk dünyasının işbirliğini geliştirmeyi konuşmamız gerekir iken, Türk Devletleri Federasyonu'nu hayata geçirmenin heyecanını yaşamamız gerekir iken Türklüğü tartışıyor olmamız çok acıdır" diye konuştu.

Anayasaların ilahi metinler olmadığını, zamanın ihtiyaçlarına göre değiştirilebileceğinin altını çizen Kaya Tuncer Çağlayan, "Ancak dil gibi bir milletin ilahi özellikleri değiştirilemez. Devletimizin adı, dili, bayrağı, tartışılmazdır. Ulu önder Atatürk'ün hayata geçirdiği cumhuriyetimizin değerleri tartışılmazdır. Evet, anayasalar demokratik olmalıdır. Fakat bir o kadar da milli olmalıdır. Anayasa bir milletin maddi-manevi varlığını korumayı ve geliştirmeyi amaçlamalıdır. Bu sebeple yeni anayasayı sivil anayasa olarak değil milli anayasa olarak algılamalı ve isimlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: