3 milyon 750 bin TL'lik hisse satışta

Altınyağ, 2 milyon TL'lik sermayesinin yüzde 25'ine sahip olduğu TT Motor'daki hisselerinin tamamını TT Motor ortaklarından Fatma Telli'ye peşin ödeme karşılığı ile satıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, TT Motor'un fabrikasının bulunduğu Atatürk OSB'de parselli bölme yapılamaması ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da aynı parselde ikinci bir yatırıma izin vermemesi nedeniyle yeni yatırımların önünün tıkandığı ve ortaklıktan bu nedenle hisselerin zorunlu olarak satılacağı bildirildi.

Altınyağ'ın bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım ve Enerji'nin bir iştiraki olan TT Motor'daki hisselerinin tamamı, alındığı bedel olan 3 milyon 750 bin TL'ye TT Motor'a satılıyor.

Altınyağ Yönetim Kurulu'nun İzmir AOSB'de yer alan TT Motor fabrikasının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aynı parselde ikinci bir yatırıma izin vermemesi ve OSB Müdürlüğü'nün de parseli bölme uygulaması yapmamasından dolayı yeni yatırımlara imkan kalmaması nedeniyle satış kararı aldığı açıklandı.

Reklam
Reklam

Hisse Devir Sözleşmesi'nin 1 Haziran 2012 tarihinde düzenlenmesine ve satış bedelinin aynı gün peşin olarak tahsil edilmesine karar verildiği bildirildi.