3 Milyon Dal Çiçek Depoda Bekliyor

Bulgaristan ile yaşanan tır geçiş belgesi sorunu nedeniyle Avrupa'ya mal ihraç edemeyen kesme çiçek üreticileri ürünlerini depolarda bekletiyor.

Bulgaristan ile yaşanan tır geçiş belgesi sorunu nedeniyle Avrupa'ya mal ihraç edemeyen kesme çiçek üreticileri ürünlerini depolarda bekletiyor. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Antalyalı çiçek üreticisi Ömer Gündeşlioğlu, yaşanan sıkıntı nedeniyle ellerindeki malları gönderemediklerini belirterek, "Şu anda depoda bekletilen 3 milyon dal çiçek var. Bunları gönderemediğimiz takdirde çok büyük zarar ile karşı karşıyayız" dedi. Bulgaristan'ın ile yaşanan sıkıntının Avrupa'ya çiçek ihracatını durma noktasına getirdiğini vurgulayan Gündeşlioğlu, "Başta Hollanda, İngiltere, Polonya, Ukrayna ve Romanya olmak üzere Avrupa ülkelerine her sene yaklaşık 25 milyon dal çiçek ihracatı yapıyoruz. Şu anda ihracatımız durma noktasında" diye konuştu. - İhracatta "altın ay" şubat 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle kesme çiçek ihratının çok büyük bir kısmını şubat ayında yaptıklarını kaydeden Gündeşlioğlu, şunları kaydetti: "14 Şubat Sevgililer Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şubat bizim için altın aydı. Bu ay bütün kazancımızı katladığımız aydır. Ancak şu anda tır geçişlerinde yaşanan sıkıntı nedeniyle mallarımızı gönderemiyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesini umut ediyoruz. Tırların pazar ülkelere ulaşamaması nedeniyle ihraç edilecek yaklaşık 3 milyon dal çiçek depolara kaldırıldı. Depolarda çiçek koyacak yer bulamıyoruz. Bunları gönderemezsek yaklaşık 500 bin avro daha zarar edeceğiz." Yaklaşık 26 yıldır çiçek üretimi yaptığını ve ilk defa böyle bir sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Gündeşlioğlu, Antalya'da bu sene havanın güzel olması dolayısıyla da üretimin iyi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: