3 saatlik yaşam mücadelesi

Konya'da oksijen kaynağıyla kesmeye çalıştığı boş binadaki kolon görevi yapan demirin altında ayağı kalan adam 3 saatte kurtarıldı.

Konya-Ankara karayolu kent çıkışı havaalanı karşısındaki kullanılmayan boş fabrika binasında bir kişinin kolonların altında sıkıştığı ihbarını alan polis harekete geçti. Hurdacılık yapan Kamber E'nin (33) ayağının kesmeye çalıştığı kolon görevi yapan demirin altında kaldığı fark edildi. Olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri çağrıldı.
**"SAĞLIK EKİPLERİNİ SİNİRLENDİRDİ**
Bu arada, oksijen desteği verilirken tüm acısına rağmen sigara içmeye çalışan, sürekli sigara isteyen Kamber E'ye sağlık görevlileri tepki gösterdi. Kamber E, “Allah rızası için yardım edin. Canım çok yanıyor” diyerek yardım istedi.
Olay yerine gelen mühendisler ve yetkililerle birlikte alınan karar doğrultusunda, çökme tehlikesi bulunan betonlar iki vinçle hafifçe kaldırıldı. Kamber E'nin ayağı sıkıştığı demirle birlikte çıkarıldı ve demirden kurtarıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmayla kurtarılan Kamber E, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamber E'nin ayağında ezikler olduğu belirlendi.
**"EŞİNE HABER VERDİLER GELDİM"**
Öte yandan, polis, olay yerine geldiğinde, Kamber E'nin akrabası Yılmaz T'nin saklanmaya çalıştığını fark etti. Yılmaz T, polise “Kamber E'nin eşini burada bulunan bir kişi aramış. Ben de hemen minibüsle buraya geldim. Havaalanındaki polislere haber verdim. Olayla ilgim yok” dedi.
Anahtar Kelimeler: