3. Sağlıklı Ve Uzun Yaşam Yürüyüşü

 Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü tarafından organize edilen 3. Sağlıklı ve Uzun Yaşam Yürüyüşü yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü tarafından organize edilen 3. Sağlıklı ve Uzun Yaşam Yürüyüşü yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nden başlayan yürüyüş, Lara'daki Club Sera Otel önüne kadarki 25 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Yürüyüşe, yaklaşık 150 kişi katıldı. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özgür Arun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncü kez yürüyüş düzenlediklerini söyledi. "Sağlıklı ve Uzun Yaşam Yürüyüşü" ile farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Arun, "7'den 70'e herkese ulaşmak, bu tür aktivitelere katılımlarını sağlamak istiyoruz. Herkesin bu kadar kilometreyi yürümesini beklemiyoruz ama bizler farkındalığı sağlamak adına herkesin buna katılmasını istiyoruz" dedi. Arun, spor yapmanın aktif yaşlanmaya etkisine dikkati çekerek, "Her insan ölümlüdür. Burada biz insanlara sağlıklı ve uzun yaşamanın sırlarını söylüyoruz. Egzersiz her insana uygun yapılabilecek bir aktivitedir. Bireyler bu konuda uzmanına danışarak egzersiz programı almalı ve aktif yaşlanmak için egzersizini devam ettirmelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: