3. Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı Antalya'da Başladı

Antalya'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını törenle açtı.

Antalya'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını törenle açtı.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ tarafından ANFAŞ Fuar Alanı'nda 17 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan 150 firmanın stant açtığı fuara bin 500'ü belediye personeli olmak üzere vali, kaymakam, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, il özel idare genel sekreterleri, satın alma daire başkanları ve müdürleri olmak üzere 12 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Belediyecilik alanında son teknolojilerin sergilendiği ve üretici firmalarla belediyelerin buluşturulması amaçlı düzenlenen fuarda bu yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleniyor. Fuar çerçevesinde belediye başkan ve yardımcılarına yönelik düzenlenecek oturumlarda ise belediyeler sosyal hizmet ve yardım faaliyetleri konusunda TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, İller Bankası'nın yeniden yapılanması ve belediye ilişkileri konusunda İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Abacıoğlu, su temini ve kullanımı ile atık yönetimi konusunda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beril Akın konuşmacı olarak katılacak.

Reklam
Reklam

Belediye, mali, satın alma ve fen birim emirlerine yönelik oturumlarda ise belediyelerde kamu zararı uygulaması, takip ve tahsili konusunda Sayıştay Denetçisi Fikret Irmak, harcama sürecinde yer alan aktörler, görev ve sorumlulukları konusunda Mülkiye Başmüfettişi Rıza Yılmaz, belediye taşınır ve taşınmazlarının satışı ve kira işleri, mal hizmet alımları, gayrimenkul kiralanması konularında İçişleri Bakanlığı uzmanları ve Doğrudan Temin Uygulaması konusunda TBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Halil

İbrahim Azak bilgi verecek.

Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda atık geri dönüşüm sistemleri, arıtma sistemleri, temizlik başta olmak üzere ulaşım ve altyapı hizmetlerindeki son teknolojik ürünler alıcılarıyla buluşturuluyor.

Fuara gelen ürünlerin her yıl değiştiğini ifade eden Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şöyle konuştu: "Belediyelerin teknolojinin gerisinde kalması düşünülemez. Artık salt insan gücüyle belediyecilik dönemi bitti. Daha az masrafla daha çok işin yapılabileceği ürünler öne çıkıyor. Bu fuarda da amacımız bu ürünlerle belediyeleri buluşturmak. Bu yıl için şu anda rakam vermek istemiyorum ama büyük bütçelerle iş bağlantıları yapılacağından eminim. Zaten ilk gün olmasına rağmen birçok ürünün üzerinde satıldı ibareleri var. Sadece Alanya Belediyesi ilk etapta şehiriçi toplu ulaşım için 20 adet otobüs aldı." Fuarın üç gün süreyle ziyaretçilere açık kalacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: