3. Uluslararası Edirne Bando Ve Ciğer Festivali

Edirne - 3. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında 10 bin kişiye ciğer ikram edilmesi planlanıyor.<br> Edirne Belediye Başkanı

Edirne - 3. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında 10 bin kişiye ciğer ikram edilmesi planlanıyor.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştrilecek festivalin, yarın Edirne Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyledi.
Festivale, Edirne Belediye bandosunun yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Moldova ve Romanya'dan bando ekiplerinin katılacağını belirten Sedefçi, festival boyunca bando ekiplerinin şehrin farklı noktalarında konser vereceğini ifade etti.
Sedefçi, festival kapsamında, pazar günü Saraçlar Caddesi'nde esnafın da katılımıyla kurulacak stantta pişirilen ciğerin yerli ve yabancı turistlere ikram edileceğini aktararak, "Amacımız Edirne'nin tanıtımını yapmaktır. Ciğer de bir vesiledir. 1,5-2 ton arasında ciğeri pazar günü dağıtacağız. 10 bin kişiye ciğer dağıtmayı planlıyoruz. Festivale 100 bin kişinin katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Edirne'nin, esnafın ve halkın desteğiyle bacasız sanayi ve turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Sedefçi, "İnşallah bunu büyüterek devam ettireceğiz. Ciğer uluslararası bir yemek oldu artık. Yerli ve yabancı konuklarımız tava ciğer yemek için bu kente geliyor. Bu kent, sadece tava ciğerle tanıtılsın istemiyoruz. Bu kent, insanı, doğası ve tarihi eserleriyle tanıtılsın istiyoruz. Selimiye Camisi ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra 5 Mayıs Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'nin de UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesiyle dünya kenti olma yolunda hızla ilerlemeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: