3. Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

İnebolu Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali başladı.

İnebolu Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Belediye Başkanı Engin Uzuner'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Uzuner, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı yıllarında İnebolulu kayıkçıların gemilerden aldıkları cephaneleri karaya çıkardıklarını ve bu kahramanlıkları ile de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından İstiklal Madalyası ile ödüllendirildiklerini hatırlattı.

Reklam
Reklam

İlçede festival düzenlemekteki amaçlarının tarihlerine sahip çıkmak, gurur ve ibret verici gerçeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak ve milli tarih bilincini yaşatmak olduğunu aktaran Uzuner, "Canlı, heyecan dolu, gecesini ve gündüzünü yaşayan bir kent istiyoruz. İlçemiz, doğa, tarih ve kültür turizmi ile ticaret merkezi olarak geliştirilmeli ve desteklenmelidir" diye konuştu.

Festivalin açılış programında Ankara Seymenler ekibi ile Polonya, Bulgaristan ve Fransa'nın denizaşırı illerinden Martinik'ten gelen ekipler gösteri sundu.

Açılışta vatandaşlara pilav dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Muhabir: Kadir Yıldırım/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz