3. Uluslararası Tulum Festivali

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde...

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde Rize’de başlıyor.

Geleneksel hale gelen tulum ve türlerinin çalındığı altı ülkenin katılımları ile bu yıl 3. 'sünün gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde 5 Temmuz günü Rize’de başlıyor. Saat 18.00’da Rize Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak kortej yürüyüşünün ardından altı ülkenin dans grupları Sahil Parkı’nda gösterilerini düzenleyecek. Etkinlikler 6 Temmuz tarihinde Artvin’in Murgul İlçesinde, 7 Temmuz tarihinde Arhavi İlçesi’nde, 9 Temmuz tarihinde Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, 10 Temmuz’da Artvin’in Borçka İlçesi’nde ve 11 Temmuz tarihinde Rize’nin Fındıklı İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Etkinliklere Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Gürcistan ve Gürcistan’ın Osetya Bölgesi ile Ankara Üniversitesi ve Arhavi Belediyesi halk danslarından oluşan 350 kişilik ekip katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: