3. Yargı Paketi-AK Parti Malatya Milletvekili Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "3. Yargı Paketi"ne ilişkin, "Bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "3. Yargı Paketi"ne ilişkin, "Bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına kavuşmuştur" açıklamasında bulundu.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "3. Yargı Paketi"ndeki düzenlemelerin birçok uygulama sorununa çözüm sağladığını ve ülkenin demokratik zeminini güçlendirdiğini kaydetti.

Bu konunun içeriği ve amaçlarının 2012 yılı başından beri kamuoyuyla paylaşıldığına dikkat çeken Şahin, yargı paketinde 6 geçici olmak üzere toplam 112 maddenin bulunduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerek TBMM çatısı altında komisyon ve alt komisyon çalışmalarında, gerekse meclis dışında medya ve sivil toplum kanallarında, bu tasarı çok yönlü olarak tartışılmış ve sosyal müzakere şansına kavuşmuştur. Bu paket, yargı sistemimizin bütün sorunlarını bir çırpıda çözme iddiasını elbette içermiyor. Ancak bu gerçek, yargının bazı sorunlu alanlarına iddialı çözümler öneren, bir yandan yargı sistemimizin etkinleştirilmesini, diğer yandan özgürlük alanlarının genişletilmesini amaçlayan bu tasarının önem ve değerini azaltmıyor."

Yargı paketine ilişkin eleştirileri de hatırlatan Şahin, paketle günün şartları ve ihtiyaçlarına cevap veremeyen icra teşkilatının yeniden düzenlendiğini belirtti.

Paketin icra teşkilatına ihtiyaç duyduğu nitelikte personeli sağladığını ifade eden Şahin, yargı paketinin getirdiği yeniliklerle ilgili bilgi verdi.

Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: