3 Yaşındaki Çocuğun Ölümüyle Ilgili Dava Başladı

Konya'da 3 yaşındaki çocuğun yatağına idrarını yaptığı ve kustuğu için başına tahtayla vurularak öldürüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan anne ile sevgilisinin

Konya'da 3 yaşındaki çocuğun yatağına idrarını yaptığı ve kustuğu için başına tahtayla vurularak öldürüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan anne ile sevgilisinin yargılanmasına başlandı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanıklar Fadimana T. (33) ve sevgilisi Koray K. ile sanık avukatları katıldı.

İlk defa mahkemede savunma yapan Fadimana T. ifadesinde, birlikte yaşadığı Koray K'dan bir çocuğu olduğunu, önceki iki eşinden ise 3 çocuğu bulunduğunu söyledi.

Hayatını kaybeden oğlu Fırat'ın ikinci eşinden olduğunu belirten Fadimana T, olay günü diğer sanıkla sabahtan itibaren kavga etmeye başladığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Akşam Koray K'nın kendisini dövmeye başladığını, bu sırada Fırat'ın sese uyandığını anlatan Fadimana T, şunları kaydetti:

"Oğlum 'Anneme vurma dedi.' Koray da Fırat'a 'sen de baban gibi pissin' diyerek çamaşır makinesinin yanındaki sopayı aldı ve oğluma vurmaya başladı. Ben zaten uyuşturucunun etkisiyle sızmış kalmışım. Sabah kalktığımda oğlum yanımda mosmor olmuş. Hemen Koray'ın iş yerine giderek, durumu anlattım. Koray eve geldi. 'Çocuğu gömelim, başka bir yere kaçalım' demeye başladı. Ben de 'çocuğumu öldürdün' diyerek polisi aradım ve ambulansa haber verdim. Koray hem bana hem oğluma işkence yapıyordu. Beni de onu da ısırıyordu. Bir keresinde çay için kaynattığımız suyu oğlumun üzerine döktü ve demiri tenine bastı. Oğlumu ben öldürmedim, Koray öldürdü."

Mahkeme başkanının, daha önceki ifadeleriyle mahkemede verdiği ifadenin çelişkili olduğunu belirterek, "Fırat yere pisledi. Tokat atıp, kızdım. Sonra nacak ile vurdum" dediğini hatırlattığı Fadimana T, "Ben sinir hastasıyım, o zaman uyuşturucunun etkisindeydim" diyerek, kendini savundu.

Reklam
Reklam

-Sanıklar birbirini suçladı-

Koray K. ise suçsuz olduğunu, olayı Fadimana T'nin gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Koray K, kendisini şöyle savundu:

"Zaman zaman kavgamız olurdu. Olay günü işe gittim. Öğle saatlerinde Fadimana T, bana gelerek Fırat'ın durumunun kötü olduğunu söyledi. Kolonya alarak eve gittim. Sonra işe geri döndüm. Akşam üzeri Fadimana T, Fırat'ın durumunun ağırlaştığını söyleyince eve giderek, ambulans çağırdım. Bana Fırat'ın merdivenden düştüğünü söyledi. Bir ay önce Fadimana, Fırat'ı döverken komşulardan biri görmüş, bana söyledi. Son 10 gündür Fırat'ı babasına benzediği ve halıya pislediği için dövdüğünü biliyorum. Ben bir şey yapmadım."

Tanık olarak dinlenen ve bir olaydan dolayı nezarethanede kalan Uygun P. ise, Fadimana ile aynı nezarethanede bulunduğunu, Koray'ın ise yan tarafta tutulduğunu söyledi.

Nezarethanede Fadimana'nın kendisine, oğlunu Koray'ın sopa ile vurarak öldürdüğünü söylediğini öne süren Uygun P, "Polislerin nezarethaneden bir anlık ayrılmasını fırsat bilen Koray, Fadimana'ya 'suçu sen üstlen, ben sana bakarım. Sana nikah da kıyacağım' dediğini duydum. Başka da bir bilgim yok" dedi.Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

-Olayın geçmişi-

Merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi'ndeki evlerinde geçen yıl 31 Mayıs'ta merdivenden düştüğü belirtilen 3 yaşındaki Fırat Perker, kaldırıldığı Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını kaybetmişti.

Vücudunda morluklar ve yanmadan dolayı kabarıklar olduğu fark edilen çocuğun ölümünün şüpheli bulunması üzerine yapılan otopside, beyin kanaması nedeniyle öldüğü tespit edilmiş, annesi Fadimana T. ile birlikte yaşadığı sevgilisi Koray K. gözaltına alınmıştı.

Fadimana T, polisteki ifadesinde olaydan 3 ay önce velayetini üzerine aldığı ve babası cinayet suçundan cezaevinde bulunan Fırat Perker'i, birlikte yaşadığı Koray K'nın istemediğini, bu nedenle çocuğunun vücuduna kaynar su döktüğünü, sigara söndürdüğünü ve sürekli dövdüğünü öne sürmüştü.

Olay günü yatağına idrarını yapan ve kusan oğlunun başına kendisinin tahtayla vurduğunu belirten Fadimana T, durumu anlattığı sevgilisinin, bayılan oğlunu hastaneye götürdüğünü anlatmıştı.

Muhabir: Metin Bolat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: