30 Ağustos Zafer Bayramı

Antalya'da siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Antalya'da siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini sağlamlaştırdığına dikkati çekti. 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olduğuna işaret eden Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' anlayışıyla 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başlatılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kesin bir zafere ulaşmış, akabinde mukaddes vatanımız bütünüyle düşmandan arındırılmıştır. Malazgirt'ten Dumlupınar'a ortaya konan mücadeleler, ne kadar büyük zorluklara göğüs gerdiğimizin, ne kadar büyük bedeller ödeyerek millet haline geldiğimizin, kader birliği yaptığımızın en önemli göstergesidir."

Reklam
Reklam

Mustafa Köse, toprakları vatan kılmak için ödenen bedellerin bütün nesiller tarafından bilinmesi ve unutulmaması gerektiğini de vurguladı. Türkiye'nin bütün komplolara karşı gelişme ve ilerleme hamlelerini sürdüreceğine değinen Köse, mesajında, "Milletimiz büyük tarihinden ve milli mücadelemizdeki ruhtan aldığımız ilhamla dayanışma ve kardeşlik bilincini koruyarak, bölücülere ve kargaşa isteyenlere fırsat vermeyecektir" dedi.

-CHP İl Başkanı Kök-

CHP İl Başkanı Devrim Kök, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık ve özgürlük sevdalısı ulusu verdiği eşsiz mücadelenin 30 Ağustos'taki Büyük Zafer ile taçlandırdığını hatırlattı.

Bu zaferin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden omuz omuza, el ele verilerek kazanıldığını vurgulayan Kök, mesajında, "30 Ağustos, bu nedenlerledir ki birlik, kardeşlik, tam bağımsızlık ve toprak bütünlüğüdür. Büyük Zafer 30 Ağustos, aynı zamanda ülkemiz ve toplumumuz için Cumhuriyet'e ve demokrasiye açılan bir kapıdır. Ülkemizi ve toplumumuzu çoğulculuğa ve çok sesliliğe götüren yoldur" dedi.

Reklam
Reklam

Kök, başta Büyük Zafer'in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve şükranla, gazileri de minnetle andığını kaydetti.

-AESOB Başkanı Sevimçok-

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, mesajında 30 Ağustos Zaferi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu, 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer'in Türk milletini esarete mahkum etmek isteyen hain düşmanlara karşı da büyük bir ders olduğunu kaydetti.

Sevimçok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"30 Ağustos, Türk tarihinin dönüm noktalarından bir tanesidir. 30 Ağustos, milletimizi esaret altına almak isteyen hain düşmanların bu kötü emellerinin kanlarında boğuldukları bir zaferdir. Biz de Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu büyük bayramı kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunarak vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz."

Reklam
Reklam

-ATB Yönetim Kurulu Başkanı Çandır-

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olduğuna işaret etti.

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümünü gururla kutladıklarını belirten Çandır, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı en büyük emanetin, bağımsızlığı benimsemiş, başı dik bir Türk milleti olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada zor bir dönemden geçildiğine değinen Ali Çandır, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Türk milleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' söylemini kendimize ilke edinmeliyiz. Artan terör olayları Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne dinamit koymayı arzuluyor. Ancak Türk milletini bu oyunu görecek kadar tarihten ders almıştır ve birliğini bozmama arzusundadır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın önemini her geçen gün daha iyi anlamalı ve bu topraklara sahip çıkmak için daha çok çalışmalıyız. Atalarımızın bize emanet ettiği eşsiz güzelliğe ve zenginliğe sahip bu vatanı bütünlük ve barış içerisinde koruma kararlılığımızı ifade ediyor, Türk milletinin Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü kutluyor, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Reklam
Reklam

-KONESKOP Başkanı Kolpak-

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOP) Başkanı Durali Kolpak, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, Türk tarihinin dönüm noktası olan bu zaferin, Türk milletinin ve kahraman ordusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde sürdürdüğü özgürlük mücadelesi olduğunu hatırlattı.

30 Ağustos Zaferi'nin dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların özgürlük mücadelelerine de örnek olduğuna işaret eden Kolpak, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu büyük zafer, aynı zamanda Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları oluşturan Türk devrimini başlatan bir kıvılcımdır. Büyük Zafer'in bu mutlu yıldönümünde, yüce milletimizi ve O'nun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu, esnaf ve sanatkarlarımız adına bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk'ün izinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: