30 Ağustos Zafer Bayramı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tarihi zaferlerle dolu Türk milleti için Ağustos ayının, destanların ve kahramanlıkların yaşandığı 'Zafer Ayı' olarak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, tarihi zaferlerle dolu Türk milleti için Ağustos ayının, destanların ve kahramanlıkların yaşandığı 'Zafer Ayı' olarak tarihteki yerini aldığını bildirdi.

Vali Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da adlandırılan 30 Ağustos Zaferi ile, sadece düşmanın mağlup edilmediğini, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de atıldığını hatırlattı.

Türk milletinin, 90 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist odaklara unutamayacakları büyük bir ders verdiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ecdadımızın bize emanet bıraktığı vatan toprağı üzerinde kurulan devletimizin gücü ve büyüklüğü, çevremizde yaşanan olaylar karşısında bir kere daha görülmektedir. Bugün herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin bir model olduğu, çevremizdeki toplum, millet ve devlet yapıları için örnek olduğu üzerinde hem fikirdir. Bu büyük zafer zulme, ihanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir darbe ve eşsiz bir kahramanlıktır. Tarihi zaferlerle dolu milletimiz için Ağustos ayı, destanların ve kahramanlıkların yaşandığı 'Zafer Ayı' olarak tarihte yerini almıştır. Bizlere düşen görev, kurtarıcı ve kurucu kuşakların emanet ettikleri vatanı ve devleti güvenli, güçlü bir şekilde gelecek nesillere devretmektir."

Muhabir: Gültekin Yetgin / Gülizar Şenel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: