30 Ağustos Zafer Bayramı Balıkesir'de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıldönümü Balıkesir'de de törenlerle kutlandı. Kutlamalar, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıldönümü Balıkesir'de de törenlerle kutlandı. Kutlamalar, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Kutlamalar, Garnizon Komutanlığı önünde tebrik töreniyle devam etti.
Tebrik töreninin ardından Atatürk Stadı önündeki etkinliklere geçildi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, askeri ve mülki erkân ile vatandaşların katıldığı törende Türk bayrağı göndere çekildi, İstiklal Marşı okundu. Vali Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk ile Belediye Başkanı Ok halkı selamladı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Yarbay Atahan Yılmaz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine en büyük armağanı 30 Ağustos'tur. Bu büyük zafer ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal ateşini Samsun'da tutuşturduğu Amasya'da, Erzurum'da Sivas'ta yurt sathına yaygınlaştırdığı, 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla başlattığı ulusal kurtuluş savaşının kesin sonucudur. Bu zafer Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı, Türk ulusunun özgürlüğüne bağımsızlığına inancının eseridir." dedi.
Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Mehmetçikler, konuşmanın ardından geçit törenine renk kattı. Gaziler, töreni izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Törene katılan vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz