30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü, Trabzon'da bazı etkinliklerle kutlandı. Törenlere, Trabzon Valisi Dr....

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü, Trabzon'da bazı etkinliklerle kutlandı. Törenlere, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekili Volkan Canalioğlu, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şeref defterini imzalayan Vali Kızılcık, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olduğunu yazdı. Büyük Zafer’in 90. yıl dönümünün büyük bir coşku ve heyecanla kutlandığını kaydeden Kızılcık, “Bu zafer, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin, dize getiriliş destanıdır. Bu düşüncelerle, vatan, millet bayrak ve cumhuriyet uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyor, manevi huzurunda hürmetle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Vali Kızılcık, çelenk sunma töreninden sonra Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Törenler daha sonra Atatürk Alanı’nda yapılan kutlama programı ile devam etti. Vali Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Ulu, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu halk selamlamayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu, konuşmaların yapıldığı program, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz