30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. Yıl Dönümü, Tüm Yurtta Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı....

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı. Törende, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Anadolu topraklarının korunması için ordunun her zaman hazır ve uyanık olması gerektiğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Anıt’a çelek sunulduktan sonra Nato Caddesi üzendi gerçekleştirilen törene geçildi. Bu sene ilk defa vatandaşlar tören alanına polis kontrolünden geçirildikten sonra alındı. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Garnizon Komutanı Ali Demiral birlikte törene katılanların bayramını kutladı. Vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna katıldı. Cadde ve sokaklardaki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişi yapıldı. Askeri birlikler ve gazilerin geçişi sırasında vatandaşlar alkış tuttu. Askeri araçların “Cumhuriyet fazilettir” yazısının altından geçişi ilginç görüntü oluşturdu.

Reklam
Reklam

Bugünlerin milli birlik ve beraberliğin temel taşlarından olduğunu söyleyen Vali Şerif Yılmaz, “Birlik ve beraberliğin sağlanması adına bütün vatandaşlarımızın aynı duyarlılığı paylaştığı bir gündeyiz. İnşallah başka bayramlar ihdas etmeyelim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu ifade ederek, bin yılı aşkın süredir Türklerin burada hakim olduğunu ifade etti. Buranın korunması için sürekli mücadele verildiğini kaydeden Özhaseki, “Bu topraklarda ordunuz güçlü olmazsa size rahat vermezler. Etrafımızdaki olup bitenlere bakarsanız bunu anlarsınız. Zamanında kahramanlık yapan ordumuz bugün de güçlü olmak durumunda. Gerek içerden gerek dışarıdan hainlik düşünlere karşı da her an uyanık durmak zorunda. Cenab-ı Allah bize her zaman zaferler yaşatsın ve kötü gün göstermesin. Bayramımızın da kutlu olmasını diliyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: