30 işsiz vatandaş, doğalgaz tesisatçısı olarak yetiştiriliyor

Doğalgazla tanışan Gümüşhane’de ihtiyaç duyulan yetkili tesisatçılar, Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından Sosyal Destek...

Doğalgazla tanışan Gümüşhane’de ihtiyaç duyulan yetkili tesisatçılar, Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından Sosyal Destek Programı SODES kapsamında açılan ‘Doğalgaz Tesisatçılığı’ kursu ile yetişerek meslek sahibi olacak.

SODES kapsamında istihdama yönelik düzenlenen 3 ay teorik 2 ay uygulamalı sürecek olan kursa İŞKUR'a kayıtlı 30 kişi eğitim alıyor. Halk Eğitim Merkezi ile aynı müfredatta yapılan Doğalgaz tesisatçılığı kursu Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitici tarafından veriliyor. Toplam 608 saatlik kurs sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Reklam
Reklam

Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Abdullah Yavuz, proje ile Gümüşhane şehir merkezinde geçecek olan doğalgaz boru hattının oluşturacağı istihdamı karşılamak üzere bu işte uzman sertifikalı personel yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Yavuz şöyle devam etti: "SODES kapsamında verilen mesleki eğitimler, piyasanın ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılıyor ve dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırıyor. Gümüşhane, yakın bir zaman sonra tamamen doğalgazla tanışacaktır. Dolayısıyla söz konusu bu sektörde nitelikli ve sertifikalı elemana ihtiyaç duyulacaktır. Derneğimiz tarafından açılan Doğalgaz tesisatçılığı kursu bu açıdan büyük önem kazanıyor. Çünkü mevzuatımız gereği bu sektörde sertifikası olmayan hiç kimse bu alanda faaliyet gösteremiyor. Onun için bu kursa katılıp eğitimini tamamlayan gençlerimiz, önümüzdeki dönemde rahatlıkla iş imkanına kavuşacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz