30 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen ve dedektör köpeği Raket'in de katıldığı uyuşturucu operasyonunda, 30 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Kahramanmaraş İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa’dan İstanbul’a uyuşturucu madde sevk edileceği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu tacirlerinin geçiş güzergahlarını kontrol altına alan ekipler, Gaziantep-Adana otobanı Çöçeli mevkisinde plakası belirtilmeyen bir otomobili durdurdu. Dedektör köpeği Raketle birlikte araçta yapılan aramada bavul ve poşetlerin içerisine konulmuş 30 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonun ardından olayla ilgili gözaltına alınan M.R.Ö. ve Ş.U. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

10 BİN 500 PAKET KAÇAK SİGARA

Öte yandan, jandarma ekiplerinin yol kontrolleri sırasında başka bir araçta yaptığı aramada, yurda kaçak yollardan sokulan 10 bin 500 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Ş.Ç. isimli zanlının savcılık tarafından ifadesinin alınarak serbest bırakıldığı bildirildi.

(CİHAN)

Anahtar Kelimeler: