30 kişilik işe 336 kişi başvurdu

Hakkari'de mezarlıkların ağaçlandırılması ve temizlenmesiyle ilgili İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışmak isteyenler kura

Hakkari'de mezarlıkların ağaçlandırılması ve temizlenmesiyle ilgili İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışmak isteyenler kura çekimiyle belirlendi.

Hakkari Çevre Koruma ve Eğitim Derneği Başkanlığı ile Orman İşletme Müdürlüğü'nün mezarlıkların temizlenmesi ve ağaçlandırması için İş-Kur'un Toplum Yararına Çalışa Programı kapsamında başvurular alındı. 4 aylık geçici iş için İş-Kur'a kayıtlı 336 kişi müracaat edince Atatürk Kültür Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Reklam
Reklam

İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Salih Avcı, kura çekiminin herkesin önünde şeffaf bir şekilde yapıldığını belirterek, 30 asil ile 15 yedek işçinin belirlendiğini söyledi.

Hakkari Çevre Koruma ve Eğitim Derneği Başkan Lokman Yalçın, hazırlandıkları "İl Merkezindeki Mezarlıkların Ağaçlandırılması ve Temizlenmesi Projesi" kapsamında 4 ay boyunca çalışacaklarını bildirdi.

Yalçın, proje sayesinde bakımsız olan mezarlıkların ağaçladırılıp temizleneceğini ifade ederek, "Mezarlıklarda çevre düzenlemesinin yapılacak. Birçok mezarlık çevresi kapatılmadığı için hayvanların barınakları haline gelmiş. "Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olamaz" şiarıyla dernek olarak çalışarak mezarlıklarımızı temizleyeceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: